Červené písmenko W
Modré písmenko W Modré písmenko W
TomNet.jpg, 28kB
Červené písmenko W
Modré písmenko W Modré písmenko W

Tomášovy řeči

Výroční zpráva Tomášova Internetu za rok 2007

Svou minulou výroční zprávu jsem ukončil slovy, že se můžeme těšit, co nám přinese rok letošní - tedy rok 2007. Naštěstí se mé stránce vyhnuly všechny katastrofy, povodně, požáry, zákazy, příkazy, nařízení, kontroloři a jiné nepříjemnosti a tak se tu spolu dnes můžeme sejít nad další příjemnou výroční zprávou. Podkladem pro ni je Archiv novinek a statistiky, které na stránkách, spravovaných poskytovatelem Pípni zajišťuje program AwStats.

Novinky roku 2007
V roce 2007 se na mé stránce téměř všechna pozornost točila okolo nových a nových příspěvků do vaší nejoblíbenější sekce Překlady a tak přibylo rekordních 194 písniček. Část Tomášovy řeči přibrala o 11 nových článků. Sekce Fotky a obrázky byla obohacena o jednu novou fotogalerii, sekce Spořiče o jeden spořič a sekce Vandrování o jeden výlet.

Rekordy roku 2007
Rok 2007 byl pro Tomášův Internet rokem rekordů. Počátkem roku padaly rekordy v návštěvnosti a 8. března 2007 zaznamenala má stránka nejvyšší návštěvnost ve své historii - 1111 návštěvníků za den. Již zmíněným rekordem je počet přeložených písniček za tento rok - nikdy dřív jsem jich za rok tolik nepřeložil. Další letitý rekord padl 13. října 2007, neboť jsem v jeden den přeložil 11 písniček. Ale největší rekord stále ještě probíhá - rekord v každodenní aktualizaci mé stránky. Každý den má svou aktualizaci. Začalo to nenápadně 16. října 2007 a probíhá dosud. Dosavadní rekord byl měsíc a pár dnů. A při porovnávání mých výročních zpráv jsem přišel také na to, že rok 2007 byl také rokem s rekordně nejvyšší celkovou návštěvností mé stránky.

Oslavy roku 2007
Nejvýznamnější výročí nastalo mé stránce 24. června 2007 - slavila 5 let své existence. Ve stejný den jsme oslavili i jubilejní 500. překlad. A další veliká sláva nastala 15. prosince 2007 - Tomášův Internet slavil jubilejní 2000. den své existence.

Nejoblíbenější sekce
Sekce Překlady přivítala neuvěřitelných 120 000 návštěvníků a to jí dává naprosto neotřesitelnou zlatou pozici. Stříbrnou medaili s více než 10 000 návštěvníky obhájila skupina ABBA. Bronzovou medaili si za více než 7 300 návštěvníků zasloužila sekce Fotky a obrázky.

Nejoblíbenější překlady
Tichá voda břehy mele... a držitelka zlaté medaile mi naprosto vyrazila dech. Vůbec jsem totiž netipoval, že by mohla vyhrát ona - ale stastistiky hovoří jasnou řečí - se 4 282 návštěvníky se držitelkou zlaté medale pro rok 2007 stává... Bonnie Tyler s Total eclipse of the heart. Veliký úspěch zažívá i majitelka stříbrné medaile - loňskou zlatou sice neobhájila, ale to se nepodařilo ještě nikdy nikomu a tak je její stříbrná medaile obrovitánským úspěchem. A tou majitelkou se 4 054 návštěvníky je... Geri Halliwell s It's raining men. Majitel bronzové medaile je důkazem, jak moc máte rádi smutné písničky o lásce. Neboť výhercem se se 3 919 návštěvníky stává... James Blunt s Goodbye my lover.

Nejoblíbenější písnička ABBY
Vítězové souboje hitů skupiny ABBA zůstali titíž, jako minulý rok, ale částečně si prohodili místa. Vítězem, který bere v souboji o zlatou medaili vše se stala se 2 392 návštěvníky bolestně něžná písnička, plná citů, která však byla nesmiřitelnm bojovníkem - písnička The winner takes it all. V minulém odstavci jsem psal, jak je těžké obhájit medaili - těžké to je, ale ne nemožné, neboť se to s 1 701 návštěvníky podařilo kocourovi jménem Fernando, který tak k jedné zlaté a jedné stříbrné medaili přidává druhou stříbrnou medaili. Ale největší stálicí hitparády písniček ABBY je krásná kocourajda Chiquitita, která s 1 441 návštěvníky přidává k jedné bronzové, jedné stříbrné a jedné zlaté medaili druhou bronzovou medaili. Tak napřesrok zase stříbrnou, Chiquitito, držím Ti palce, ale mám pocit, že to máš prozatím rozdané na betla.

Nejoblíbenější fotogalerie a obrázky
Když se dva perou, třetí se směje. Zatímco na prvních dvou místech se v měsíčních statistikách na mé úvodní stránce vítězové stále měnili, držitel třetího místa byl téměř pořád tentýž. Sem tam se mu podařilo ukořistit i druhé - a výsledkem je skvělé první místo v celkovém ročním vyhlášení vítězů. Tak se s 1 773 návštěvníky nakonec směje fotogalerie Romantické cesty, která tak k jedné bronzové medaili přidává skvělou zlatou. Moje nejmilejší a nejprotěžovanější fotogalerie za ní zůstala o kousek - ale byla horší a tak jí náleží zasloužená stříbrná medaile - s 1 711 návštěvníky ji získává loni zlatá fotogalerie Krása stromů. Ještě těsnější rozdílem zaostal držitel bronzové medaile - s 1 686 návštěvníky si ji vybojovala fotogalerie Technické muzeum Tatry v Kopřivnici .
A teď prosím fanfáru... tramtadadadadadááá... v obrovské konkurenci se totiž s 1 215 návštěvníky podařilo obhájit zlatou medaili obrázku Srdce lípy. Stříbrnou medaili pro sebe s 1 054 návštěvníky vybojoval úctyhodný Pamětník staré Prahy. A vydobytou pozici se podařilo obhájit i držiteli bronzové medaile, kterým je s 990 návštěvníky Tatra prototyp.

Nejoblíbenější spořič
Ve spořičích je zatím konkurence prachmalá a tak obhajoba zlaté medaile není takovým problémem, jako v případě překladů. Není tedy divu, že se obhájit podařilo a to se 292 přilákanými návštěvníky spořiči Severní Čechy. Rovněž nositel stříbrné medaile je stejný - se 279 návštěvníky jím je spořič České Švýcarsko. A stejný zůstal i držitel bronzového umístění, kterým je se 198 návštěvníky spořič Zajímavá místa.

Nejoblíbenější Tomášovy řeči
Vítězové některých sekcí mne opravdu nefalšovaně překvapili - ale v pořadí sekce Tomášovy řeči bylo jasno od prvopočátku, neboť když někdo vítězí po celý rok, nemůže v celkovém pořadí prohrát. Tím vítězem vítězů se stává se 13 763 návštěvníky článek Obrázek srdce 2, jenž je i 2. nejnavštěvovanějším souborem mé stránky ze všech. Dostane tedy opravdu obrovskou zlatou medaili. Dalším podobným gigantem je i držitel stříbrné medaile, kterým je se 9 248 návštěvníky článek z téhož seriálu Obrázek srdce A aby toho ještě nebylo málo, z téhož soudku pochází i výherce bronzové medaile - se 1 881 návštěvníky se jím po právu stává článek Obrázek srdce 3.

Nejoblíbenější výlet ve Vandrování
Minulý rok se pořadí nejoblíbenějších výletů vůbec nezměnilo, ale letos tomu tak není. Zlatou medaili totiž se 723 návštěvníky ukořistilo minule bronzové Údolí Kamenice. Erotickým nádechem přitáhl 550 sexuchtivých návštěvníků naprosto a zcela neerotický hrádek Šlapka a obhájil tak stříbrnou medaili. A bronzovou medaili s 509 zvědavostí hnanými návštěvníky získalo minule zlaté Podzemí v údolí Svitávky.

Hledané výrazy a slovní spojení
Když se chcete podívat na mou stránku, musíte o ní napřed vědět a nejčastěji se o ní dovíte tak, že zadáte nějaký výraz či slovní spojení do vyhledávače. Ten vám najde mou stránku, vy kliknete na její odkaz - a statistika mé stránky zachytí - samozřejmě aniž bych znal vaši totožnost - na jaký výraz jste mou stránku našli. Nejoblíbenější jsou u vás tyto: "překlady písniček" (5 076 hledání), "překlady písní" (2 521 hledání), ABBA (2 479 hledání), srdce obrázky (2 352 hledání), "preklady pisnicek" (1 812 hledání), "Maria Blondie" (1 665 hledání), "Paula Wilde fota free" (1 334 hledání), "srdce obrázek" (1 318 hledání), "obrázek srdce" (1 255 hledání), "obrázky srdce" (1 079 hledání) a mnoho dalších, celkem 71 947 různých výrazů a slovních spojení.

Vyhledávače a odkazy
Pořadí nejoblíbenějších vyhledávačů bylo až do tohoto roku pořadím klidným, bez velkých zvratů, ale teď je všechno jinak.
Zlatou medaili posázenou brilianty, pohár, věnec a spoustu gratulací totiž letos zaslouženě získal nejlepší český vyhledávač Seznam za 140 059 přilákaných návštěvníků. Tak tento David drtivě vyhrál souboj s Goliášem - nejpopulárnějším světovým vyhledávačem Google, který nalezl mou stránku 117 200x a tak zlatou medaili neobhájil. Ale zavinil si to sám a patří mu to, protože snížil Tomášovu Internetu rank. Na bronzové příčce se premiérově umístil s 5 766 přivedenými návštěvníky vyhledávač Yahoo! a tak ho tedy pěkně vítám mezi nejlepšími.
Z ostatních stránek nejvíce návštěvníků přilákaly stránky http://www.obrazky.cz/detail (2 426 návštěvníků), http://www.slavkuv.net/gilmorova_devcata/zobraz.php (1 114 návštěvníků) a http://www.toplist.cz/osobni (435 návštěvníků). Celkem jsou odkazy na mou stránku na 4 335 různých stránkách.

Operační systémy
Firma Microsoft si může spokojeně mnout ruce - různé verze operačního systému Windows používá drtivých 98,4 % návštěvníků, což je o 0,5 % více, než minulý rok. Nejoblíbenější je verze Windows XP (88,9 %), Windows 2000 (3,5 %) a Windows 98 (2,6 %). Ale na oblíbenosti již získává i nejnovější verze Windows Vista (2,1 %). Své uživatele však mají i starší verze Windows - Windows NT, Windows 95 či Windows 3.xx.
Stříbrnou medaili se podařilo ukořistit různým distribucím operačního systému Linux, který si procentuelně nepolepšil ani nepohoršil - stále ho používá 0,5 % návštěvníků mé stránky. Nejoblíbenější jsou linuxové distribuce Ubuntu, Debian a SuSE.
Bronzovou medaili získává MacOS, na který nedá dopustit 0,4 % návštěvníků mé stránky a to hlavně na verzi MacOS X.
Někteří lidé ale užívají i různé jiné zajímavé operační systémy, například AmigaOS, RISC OS, CP/M, Aix nebo Sun Solaris.

Prohlížeče
Po dobu mého sledování podílu prohlížečů je nejoblíbenějším prohlížečem Microsoft Internet Explorer (v poslední verzi Windows Internet Explorer), ale na počátku drtivé procento jeho uživatelů se rok od roku snižuje. Vyjímkou není ani tento rok - používá ho 67,7 % mých návštěvníků, což je o 5 % méně, než loni. V minulých letech to ale bylo o deset a tak se zdá, že pokles se zastavuje. Nejoblíbenější je verze 6.0, kterou používá 55,8 % návštěvníků a verze 7.0, kterou používá 10,4 % návštěvníků. Rozsah užívaných verzí je ale obrovský - od prastaré verze 2.0 až po záhadnou verzi 999.1, kterou zřejmě použil nějaký návštěvník z hodně vzdálené budoucnosti. O budoucnost Internet Exploreru tedy zdá se mít strach nemusíme.
Kdo však na stříbrném místě neustále posiluje svou pozici je prohlížeč Firefox, který používá 26,1 % návštěvníků, což je bezmála o 6 % více, než loni. Jeho verzí je ještě obrovštější rozsah než u Internet Exploreru - od verze 0.10 až po nejnovější verzi 3.0.0.0.
Stálicí bronzové příčky je prohlížeč Opera se 4,4 % mých návštěvníků, který si vylepšil pozici o 0,9 %.
Prohlížečů je však mnohem více, např. linuxový Konqueror, Safari z MacOS X, Lynx, Epiphany, K-Meleon nebo Galeon.

Další statistiky
Podle statistik mé stránky mne za rok 2006 navštívilo 216 455 unikátních návštěvníků, ale z nich někteří navštívili mou stránku vícekrát a tak zaznamenala celkem 323 922 návštěv. Shlédli jste celkem 770 456 stránek a stáhli 50,38 GB GB dat. Nejúspěšnějším měsícem byl březen s 20 665 návštěvami a nejméně úspěšný srpen s 16 768 návštěvami. Průměrná návštěva mé stránky trvá 2 minuty a 56 sekund.

Co dodat? Mám radost, že se nepřihodilo mé stránce nic zlého a že se tady můžu takhle radovat. A tak si ze srdce přeju, aby tomu tak bylo i nadále, aby vám má stránka pořád dělala radost a vy svým zájmem dělali radost mně. Mějte se krásně a žijte blaze a na shledanou napřesrok při další výroční zprávě.

Vaše komentáře

Jméno:
E-mail:
Web (i s http://):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u>, <i> a <br> , můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz
 
   





Zpět na Tomášovy řeči
Tomáš
02. 01. 2008



Tomáš 2008
Naposledy změněno: