Červené písmenko W
Modré písmenko W Modré písmenko W
Nápis Tomášův Internet
Červené písmenko W
Modré písmenko W Modré písmenko W

Tomášovy řeči

Výroční zpráva Tomášova Internetu za rok 2006

S příchodem nového roku 2007 nastal čas bilancování a vzpomínání na rok právě uplynulý. Pro mou stránku to byl rok nejúspěšnější, neboť nikdy nebyla tak navštěvovaná, jako v druhé polovině roku. Co se na ni konkrétně stalo a co bylo nejúspěšnější? To se dozvíte z mé výroční zprávy, která vznikla na základě údajů z Archivu novinek a statistik návštěvnosti.

Novinky roku 2006
Ve vaší nejoblíbenější sekci - sekci Překlady přibylo 149 nových překladů. Část Tomášovy řeči byla obohacena o 9 nových článků. Ve Fotkách a obrázcích přibylo 5 nových fotogalerií. A do sekce Vyzvánění přibyl jeden vyzváněcí tón.
Ale také se na Tomášově Internetu slavilo a bylo co - 13. ledna jsem přivítal 230.000. návštěvníka a na konci roku to byl již návštěvník 400.000., padaly rekordy návštěvnosti za den (největší je teď 1.079) - a kromě toho má stránka slavila 4. narozeniny a já slavil 5. výročí počátku překládání písniček skupiny ABBA.

Nejoblíbenější sekce
Sekce Překlady má v hitparádě sekcí mé stránky neotřesitelnou pozici a s desítkami tisíc návštěvníků ji po právu patří zlatá medaile. Stříbrnou medaili získává loni bramborová ABBA a bronzovou pro sebe vybojovala sekce Vyzvánění.

Nejoblíbenější překlady
Někdy stačí změnit jen jedno jediné písmenko, aby to mělo docela zajímavé důsledky. Náhodou jsem se překlepal, místo men napsal man... a písničce It's raining men od Geri Halliwell to vyneslo s obrovským náskokem zlatou medaili. Největší stálicí medailových pozic hitparády mé stránky je ale Stevie Wonder s I just call to say I love you, který ke dvěma bronzovým letos přidal stříbrnou medaili. A z 21. místa si pro bronzovou medaili skočila skupina Blondie a Maria.

Nejoblíbenější písnička ABBY
Vloni se tahle kóča prala statečně, ale musela kapitulovat a spokojit se s druhým místem. Letos ale ve svých snahách nepolevila a s obrovským náskokem zvítězila a získala zlatou medaili. Řeč je o kocourajdě jménem Chiquitita. Loni zlatý kocour Fernando se tak musel spokojit se stříbrnou medailí. A v boji o bronzovou medaili zvítězila písnička s vítězstvím v názvu - The winner takes it all.

Nejoblíbenější fotogalerie a obrázky
K mému velikánskému a příjemnému překvapení se vaši nejoblíbenější stala i moje nejoblíbenější fotogalerie - Krása stromů. Stříbrnou medaili z minulého roku slavně obhájilo Technické muzeum Tatry v Kopřivnici a bronzovou pro sebe vybojovaly Romantické cesty.
Romantický název a nádherný motiv vynesl fotografii Srdce lípy zlatou medaili. Pro stříbrnou si překvapivě dojela Lokomotiva Střela a bronzovou vyhrála Tatra prototyp.

Nejoblíbenější spořič
Ve spořičích moc rušno nebylo, ale přesto si stačily oproti minulému roku úplně proházet místa. Ze třetího - posledního na první se vyhouply Severní Čechy. Stříbrnou medaili místo zlaté tentokrát získalo České Švýcarsko a ze stříbrného místa na bronzové sestoupila Zajímavá místa.

Nejoblíbenější Tomášovy řeči
Pořadí nejoblíbenejších článků z části Tomášovy řeči ovládla romantika. Zlatou medaili pro sebe získala srdíčka z prvního dílu mého "seriálu" - Obrázek srdce. Druhý díl téhož seriálu - Obrázek srdce 2 - pro sebe vybojoval stříbrnou medaili. A bronzovou vyhrál minule zlatý článek Poslední dopis.

Nejoblíbenější výlet ve Vandrování
Naprosto nezměněno zůstalo pořadí nejoblíbenějších výletů v sekci Vandrování. A tak i v roce 2006 se mnou nejraději vandrujete do tajuplného Podzemí v údolí Svitávky, na zcela neerotický hrádek Šlapka a do krásného Údolí Kamenice.

Hledané výrazy
Možná vás to překvapí, ale statistika mé stránky dokáže zjistit, jaké výrazy a slova nejčastěji zadáváte do vyhledávače, abyste nalezli mou stránku. V roce 2006 jste nejčastěji hledali "abba" (2.969 hledání), "maria blondie" (2.044 hledání), "it s raining man" (1.785 hledání), "srdce obrázek" (1.356 hledání), "překlady písniček" (861 hledání), "sunshine reggae" (854 hledání), "raining man" (846 hledání), "chirpy chirpy cheep cheep" (834 hledání), "obrázek srdce" (820 hledání), "chiquitita abba" (780 hledání)... a mnoho dalších, celkem 44.859 různých slovních spojení.

Vyhledávače a odkazy
Souboj vyhledávačů byl napínavější, než by se na první pohled mohlo zdát. Přesto však pořadí vyhledávačů nakonec zůstalo stejné.
V první polovině roku kraloval žebříčku vyhledávačů vyhledávač Google, který nakonec za celý rok přivedl na mou stránku návštěvníky 79.473x a to mu vyneslo zlatou medaili. Ale ve druhé polovině roku od něho převzal žezlo nejúspěšnější český vyhledávač a katalog Seznam, který nalezl mou stránku 66.318x a to mu vyneslo zaslouženou stříbrnou medaili. Bronzovou medaili si zasloužilo Centrum za 6.195 přilákaných návštěvníků.
Z ostatních stránek nejvíce návštěvníků přilákaly stránky http://earthcom.info (1.263 návštěvníků), http://www.cent.cz/www/HudbaAkordy.htm (553 návštěvníků) a http://www.toplist.cz/osobni (478 návštěvníků). Celkem jsou odkazy na mou stránku na 860 různých stránkách.

Operační systémy
V souboji operačních systému jednoznačně kralují operační systémy firmy Microsoft, které používá 97.9 % návštěvníků. Nejvíce verzi Windows XP (85 %), Windows 98 (5.4 %) a Windows 2000 (5.4 %). Ale lidé používají také třeba již verzi Windows Vista nebo ještě verzi Windows 3.xx.
Zbytek si mezi sebou rozdělily různé verze Linuxu (0.5 %) a MacOS (0.5 %).
Někteří lidé ale užívají i různé jiné zajímavé operační systémy, například AmigaOS, FreeBSD nebo CP/M.

Prohlížeče
Microsoft Internet Explorer uhájil svou vůdčí pozici, ale jeho podíl se oproti loňskému roku zmenšil bezmála o 10 %. Přesto ho ale používá 73.3 % mých návštěvníků a to konkrétně verzi 6.0 (70 %), 5.5 (1 %) a 5.0 (0.8 %).
Pořádný podíl z koláče vyhledávačů ukořistil Firefox - 20.4 %. Verzí je tolik, že to nemá cenu rozepisovat. Třetím nejúspěšnějším prohlížečem je Opera, kterou používá 3.5 % mých návštěvníků.
Pár návštěvníků ale používá i mnohem neobvyklejší prohlížeče, například Camino, Epiphany, Lynx, Dillo nebo Amaya.

Další statistiky
Podle statistik mé stránky mne za rok 2006 navštívilo 149.608 unikátních návštěvníků, ale z nich někteří navštívili mou stránku vícekrát a tak zaznamenala celkem 204.740 návštěv. Shlédli jste celkem 501.475 stránek a stáhli 24.82 GB dat. Nejúspěšnějším měsícem byl prosinec s 19.016 návštěvami a nejméně úspěšný duben s 8.851 návštěvami. Průměrná návštěva mé stránky trvá 2 minuty a 52 sekund. 28.810 návštěvníků se na mou stránku vrací opakovaně.

Nu a tím jsme loňský rok uzavřeli a můžeme se těšit na to, co nám přinese ten letošní.
Vaše komentáře

Jméno:
E-mail:
Web (i s http://):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u>, <i> a <br> , můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz
 
   

Zobrazit příspěvky:

1-20   


Tomáš -> Katka
Internetman@seznam.cz
http://www.pohodar.com
11. 01. 2007, 05:57:52
Kdepak, Katko, nejsi, jen nemáš zkušenosti s možnostmi, jaké Internet nabízí. Statistické údaje mám z programu AwStats, který je součástí mého webhostingu a sleduje všechno, co se na mé stránce šustne.


Katka
katka.fenclova@email.cz
10. 01. 2007, 17:30:05
Ahoj Tome, asi jsem fakt debil, ale kde, probůh, jsi vzal všechny ty statistické údaje? Radušinka se směje K.


Tomáš
Internetman@seznam.cz
http://www.pohodar.com
10. 01. 2007, 05:55:50
Vítám vás v mém prvním článku v roce 2007.



Zobrazit příspěvky:

1-20   

Zpět na Tomášovy řeči
Tomáš
02. 01. 2007



Tomáš 2007
Naposledy změněno: