Ozdoba levé části hlavičky
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Socha z letohrádku Rendez-vous, která symbolizuje slunečné dopoledne
Konec menu

Obrázek, vložený sem kvůli kreténskému Internet Exploreru Tomášův Internet

TO NEJLEPŠÍ Z TOMÁŠOVA INTERNETU



Hity Tomášova Internetu - rok 2018


Srdečně vás vítám na Tomášově Internetu a nabízím vám to nejoblíbenější, co na mé stránce najdete. Podkladem jsou statistiky celý rok 2018.

Nejoblíbenější části Tomášova Internetu a nejnavštěvovanější soubory

I když už sekci Překlady písní už vůbec neobohacuju a spíš než obohacování by jako sůl potřebovala opravy, své příznivce si pořád najde a i v roce 2018 se stala nejnavštěvovanější částí mé stránky. Nečekaně oblíbená je i Sbírka latinských citátů. Klasická moudrost spojená s krásným vyzněním je nesmrtelná. A nesmrtelné jsou i stále zelené písničky legendární švédské skupiny ABBA.

Nejnavštěvovanějším souborem je překlad písničky Back to her man od Damiena Rice. Zhruba poloviční návštěvnost oproti prvnímu vynesla druhé místo souboru Sbírka latinských citátů a jako třetí byl nejnavštěvovanější soubor s úvodní stránkou sekce Překlady písní.

Nejoblíbenější překlady písní

Stejně jako v roce 2017 zažíval i v roce 2018 obrovský zájem a návštěvnost překlad písničky Back to her man od Damiena Rice. Druhé místo obsadila historická námořnická písnička Fifteen men on a dead man's chest. Třetí nejoblíbenější byla další stará písnička, ale stále zelená, jménem Amazing grace.

Nejoblíbenější písničky ABBY

V pořadí oblíbených písnček ABBY se dlouho nic neměnilo, ale v roce 2018 najednou neuvěřitelně vyletěla vzhůru písnička Money, money, money, jejíž návštěvnost byla jen o málo nižší, než návštěvnost úvodní stránky sekce ABBA. V souboji o druhé místo brala vše písnička The winner takes it all a na třetím místě se spokojeně prsatí kóča jménem Chiquitita.

Nejoblíbenější fotogalerie a fotografie

V pořadí nejoblíbenějších fotogalerií se v roce 2018 žádná velká bouře neodehrála, první místo tak uhájila fotogalerie Kvítky barevný. I druhé místo zůstalo fotogalerii Krása architektury 1 - Od pravěku k středověku. Na třetí místo postoupila fotogalerie, jejímž tématem jsou Smírčí kříže.

V minulých letech byly některé fotografie oblíbenější než úvodní stránky fotogalerií, ale to už je teď minulostí. Na Internetu je mnoho novějších a kvalitnějších fotografií, než jsou ty moje historické a je to znát. Nejoblíbenějším obrázkem roku 2018 je tak kvítek jménem Krvavěnka kanadská. Na druhém místě je málo zajímavý obrázek fascinujícího místa, pojmenovaný Základy velkomoravského kostela. Třetí místo obsadil další kvítek jménem blatouch.

Nejoblíbenější spořič

V sekci Spořiče obrazovky se nezměnilo nic už od roku 2014. První místo si drží můj asi nejkrásnější spořič Teplické skály. Rádi si užíváte i nádherného díla přírody ve spořiči Krása stromů. Překvapivou bronzovou medaili vybojoval můj velmi nedokonalý spořič z velmi krásného kraje jménem Severní Čechy. Jen nevím, jestli ty moje spořiče v nejnovějších Windows ještě vůbec fungují...

Nejoblíbenější Tomášovy řeči

Kdysi jsem měl v sekci Tomášovy řeči možnost vkládání komentářů k článkům. Návštěvníci ji moc nevyužívali, zato ji s největší radostí využívali nejrůznější spamerští roboti a jejich vinou byly statistiky téhle sekce pro mě úplně k ničemu. Komentáře jsem tedy postupně vyházel, ale u článku Obrázek srdce 4 jsem na to zapomněl, takže spamerští roboti vesele chodili a vkládali a zajistili tak článku pozici nejnavštěvovanějšího - a sobě razantní konec jejich otravných hrátek. Na článek Obrázek srdce možná chodí také, ale je jim to prd platné, tam už nevloží nic. Třetí místo vybojoval můj vzpomínkový článek vložený však až v roce 2017 Den evropského dědictví v Trutnově 2005.

Nejoblíbenější výlet ve Vandrování

Výlety v sekci Vandrování byly dlouho oproti ostatním sekcí mé stránky na chvostu, ale zatímco ty ostatní spadly dolů jak sestřelená kachna - překladů písniček je všude dost a na stránkách mnohem slavnějších, fotografií mnohem kvalitnějších - o svém putování lidé moc nepíšou, takže návštěvnost téhle sekce zůstala téměř stejná. Můj nejdelší a asi nejpozoruhodnější výlet Po zapomenutých stezkách doby romantismu je také nejnavštěvovanější a hřeje mě to u srdce. Ale i v roce 2018 jsem znovu putoval po zapomenutých stezkách, tak bych měl konečně celý článek trochu uhrabat, trochu zkrátit a připsat všechno to, co tam chybí.
Podobně podrobný článek Teplické skály a Vlčí rokle vybojoval druhé místo. Hlavně Adršpašské skály, ale i Teplické skály jsou v posledních letech navštěvované takovými davy návštěvníků, obzvlášť z Polska, že už není ani moc příjemné po nich putovat. Obě skalní města však mají své zapomenuté stezky - různé značky zrušené jen z důvodu, aby po nich lidé nechodili do skalních měst bez zaplacení čím dál nehoráznějšího vstupného nebo cesty, po nichž lidé z okolních vesnic chodili a jezdili. Chystám se po nich jednou putovat - tak možná bude další článek, mnohem zajímavější. Jen o trošku nižší návštěvnost získal náramně zajímavý Zámek Radim - perla renesance a ta mu vynesla třetí místo.

Další statistiky roku 2018

Návštěvnost stránky
Statistiky zaznamenaly na mé stránce za rok 2018 129 229 unikátních návštěvníků, někteří se však několikrát vrátili a proto bylo návštěv celkem 170 380. I když už na mou stránku skoro nic nepřidávám a sám na ni moc nechodím, drží si teď docela vyrovnanou návštěvnost... jsem moc rád, že pořád jsou lidé, které dokážu oslovit svými myšlenkami, články... nebo svými překlady.

Země světa
Podle počtu zobrazených stránek zažila moje stránka nejvíc návštěv ze Spojených států amerických (128 734), České republiky (95 975) a Číny (17 233). Porovnání s množstvím stažených dat však budí podezření, že jde o „návštěvy“ nejrůznějších robotů vyhledávačů a těch, které obohacují stránky o spam... protože podle množství přenesených dat mou stránku navštívilo nejvíce lidí z České republiky (39,69 GB), Spojených států amerických (6,48 GB) a Slovenské republiky (2,14 GB).
Během roku ke mně zavítali lidé snad z téměř celého světa... dřív mě to překvapovalo a dělalo mi to radost, teď spíš cítím lítost... moje ryze česká stránka nemůže zaujmout nikoho z nich, všechny je tedy přitáhly jen texty anglických písniček - místo, aby si lidé v Iránu, Bangladéši, Maroku, Keni, Hondurasu, Botswaně, Severních Marianách... a více než stu dalších zemí zpívali své vlastní písničky, nechávají se ovlivňovat „světovou kulturou“ a kdo ví, jestli ta jejich jedinečná kultura neupadá každým dnem víc a víc v zapomnění. Ale i kousek radosti v tom je - další a další exotické a vzdálené země přibývají mezi mými návštěvníky, znamená to, že v čím dál větším množství zemí mají proud, počítače a Internet... přál bych jim, aby to bylo znamení, že se v těch zemích mají lidé líp. Ale to je asi jen nereálný sen.

Hledané výrazy
Statistický program AwStats sleduje, na jaké výrazy lidé mou stránku našli - samozřejmě bez toho, abych věděl, kdo ten konkrétní výraz zadal. V minulých letech byly nejoblíbenějšími výrazy „překlady písní“, „ABBA“ nebo „latinské citáty“. Poslední zmíněný byl nejoblíbenějším i v roce 2018 - „latinské citáty“ hledali na mé stránce lidé 163krát. Jako jelito však koukám na druhý nejoblíbenější výraz - 63krát přivedl na mou stránku výraz „Tomášův Internet“. Může to znít hloupě, divit se, že na stránku přivedlo lidi její jméno - ale to bylo v seznamu výrazů vždycky až někde na chvostě. Ale potěšilo mě to. Na třetím místě je výraz „site www.pohodar.com“ svědčící o tom, že ve 41 případech lidé ve vyhledávači chtěli najít něco konkrétního přímo na mé stránce.

Vždycky mě však překvapí i neobvyklá slovní spojení, na jaká mou stránku vyhledávač našel. Tentokrát to byl třeba 7x hledaný smutný výraz „itálie silné bouře zničené lesy“. Překvapivé bylo i to, že někdo nalezl mou stránku na výraz „tab“ - věru by mě nenapadlo, že na takové slovo najde mou stránku hned 6 návštěvníků. 5 lidí nalezlo mou stránku na výraz „sejkory se sarakvajdou“ - překvapivé to není, ale potěší to - a probudí chuť na zmíněné jídlo. 4x někdo chtěl po mé stránce „i dont know preložiť“ - pro neznalé angličtiny ze Slovenska to znamená „nevím“. Po čtyřech vyhledávání zaznamenaly i výrazy „krkonošské nářečí“ a „vyprávění v krkonošském nářečí“ - noo, možná by nebylo od věci zkusit v něm něco sepsat, když se najdou lidé, kteří ho mají rádi. Rovněž čtyřikrát se lidé ptali mé stránky „co znamená voulez vous“ - znamená to francouzsky „chtěl bys“. Pobavily mě i 4x hledané výrazy „uvizla pod stolem“ a „chlapoj nářečí“. Já toho v nářečí píšu mnohem víc na Facebook, ale asi i na mé stránce je toho dost na to, aby to občas někoho přilákalo. Zasmál jsem se nad slovním spojením „speed trest cesnet“ - že by pro 4 návštěvníky byla práce v páteřní síti českého Internetu za trest? Třikrát hledali trampové výraz „Annina louka Vrchlabí“ a má strána je zcela bludně zavedla na „Annin vrch?“. (O „Annině louce“ se dočtete třeba tady - Výroční oheň T.O.WClaim-Vrchlabí - podle obrázků se zdá, že je to v lese schovaná louka na úbočí hory Žalý.)

Vyhledávače
Podle statistik se pořád zvyšuje množství návštěv, které se na mou stránku dostaly přímým zadáním adresy - letos je to už 57.1 %. Dříve jsem se z toho radoval, protože jsem si myslel, že to lidé mají mou stránku tak rádi, minulý rok už jsem pochyboval a teď už nepochybuju - většinu těch přímých vstupů mají na svědomí spamerští roboti, kteří kdysi měli na mé stránce eldorádo a evidentně na to stále ještě nezapomněli, i když už jim pšenka dvakrát nekvete.

Z vyhledávačů v počtu nalezení mé stránky bezkonkurenčně vede Google, který nalezl mou stránku v 94,2 % případů. Druhý Seznam přivedl na mou stránku 2,8 % návštěvníků a jako třetí se umístil vyhledávač Microsoft Bing s 1,3 % návštěvníků.

Ale ať už vás sem přivedlo cokoliv, vítáni jste všude s otevřenou náručí.

Operační systémy a prohlížeče
Když jsem začínal sledovat statistiky mé stránky, přicházelo na ni přes 90 % návštěvníků z operačního systému Windows. Od té doby se však na Internet začalo chodit z mobilních telefonů a to tu statistiku proměnilo k nepoznání. Přesto však Windows své prvenství uhájily, používalo je 45,1 % návštěvníků. Na stříbrném místě jsou různé verze systému Linux se 17,6 %. 9,1 % návštěv zaznamenaly statistiky ze systému Macintosh.
Z prohlížečů je nejoblíbenější Google Chrome, který používá 37,8 %. Druhý nejoblíbenější je Firefox s 15,4 % uživatelů a na třetím místě je se 7 % Safari.

Jak tak koukám, nic zajímavějšího už statistiky mé stránky asi nenabízejí. A je to asi tak dobře, ona je to i tak dost velká nuda a asi ani nemělo cenu s tím strávit tolik času. Tak se mějte krásně... a snad si sami na mé stránce najdete něco poutavějšího.