Ozdoba levé části hlavičky
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Socha z chrámu Tři Grácie v Lednicko-valtickém areálu
Konec menu

Obrázek, vložený sem kvůli kreténskému Internet Exploreru Tomášův Internet

Výroční zpráva Tomášova Internetu za rok 2009



Jak už jste si asi zvykli, když nastane nový rok, už od roku 2005 tady vzpomínám na rok právě uplynulý, na jeho novinky, vzestupy i pády a s pomocí statistických údajů z programu AwStats zjišťuji, co bylo na mé stránce v uplynulém roku nejoblíbenějšího a co stálo stranou vašeho zájmu. V roce 2009 Tomášův Internet okusil ode všeho. Tak pojďme na to.

Loni jsem měl pocit, že se na mé stránce dělo málo a tak jsem zvolil alespoň bombastickou formu toho, jak se s vámi podělit o to, co se na mé stránce dělo. Jenže v roce 2009 se toho dělo tak málo, že kdybych to měl takhle brát, musel bych si nejspíš pronajmout Royal Albert Hall a sezvat do ní všechny známé lidi světa. Ale hlavu si z toho nedělám a tak se místo toho setkáváme zase u prosté Výroční zprávy. Ať alespoň jedno mé přání z minulého roku se mi splní.
Rok 2009 obohatil mou stránku a sekci Překlady o rekordních 86 písniček, což je nejméně od doby, co jsem začal psát Výroční zprávy. Přibylo i 6 článků do sekce Tomášovy řeči. A po letech chátrání jste se dočkali i zbrusu nového obsahu sekce O mně.
Moje stránka zkrátka prožívala krizi a byly chvíle, kdy to vypadalo, jako by nad ní nemělo slunce vyjít. Důvodem bylo to, že se možná až příliš moc zabývám statistikami a návštěvností a ta na začátku dubna najednou prudce poklesla o více, než polovinu a obzvlášť přestal být zájem o překlady. Díky tomu jsem přestal překládat a v následujících měsících byl s vyjímkou mého každoměsíčního obohacování Úvodní stránky o statistické údaje Tomášův Internet mrtvou stránkou. A to až do chvíle, kdy jsem zjistil, že příčinou poklesu návštěvnosti nebyla ztráta vašeho zájmu o překlady a mou stránku, ale nepřízeň vyhledávačů, obzvlášť Seznamu, který vyřadil nejnavštěvovanější stránku Tomášova Internetu - úvodní stránku Překladů - ze svého vyhledávacího indexu. Není schopen ji nalézt dosud.
Ale i příznivé věci rok 2009 přinesl. Tomášův Internet přivítal svého miliontého návštěvníka a 21. července 2009 jsem překonal rekord v počtu přeložených písniček za jeden den. Starý byl 11 písniček, nový je 14.
Teď přejdeme na to veselejší a řekneme si tu, co bylo na Tomášově Internetu v roce 2009 nejoblíbenější.

sekce.jpg, 13kB
Tomášův Internet má 9 tematicky rozdělených sekcí. Třetí nejúspěšnější s počtem 3 138 návštěvníků byla sekce... Fotky a obrázky a tak vyhrává bronzovou medaili. Ocenění v podobě stříbrné medaile za druhé místo mezi sekcemi putuje k sekci ABBA za 13 856 přilákaných návštěvníků. Nu a to nejlepší nakonec - i přes rány osudu zůstává nejoblíbenější sekcí Tomášova Internetu sekce Překlady, do které se podívalo neuvěřitelných 53 665 návštěvníků. Neuvěřitelných proto, že to je o 88 096 návštěvníků méně, než v loňském roce.

pisnicka.jpg, 16kB
Ač se pořadí nejoblíbenějších písniček neustále proměňuje, tentokrát zůstalo oproti loňskému roku skoro nezměněné. Změna se týká jen třetího místa, na které si povyskočila skupina Rednex s Wish you were here, na kterou se podívaly 2 691 návštěvníků a vynesly ji tak bronzovou medaili. Držitelem druhého místa se díky 2 774 návštěvníkům stal stejně jako minulý rok Eric Clapton s písničkou Tears in heaven. A stejný je i výherce zlaté medaile, kterým se s počtem 4 391 návštěvníků stala skupina U2 s písničkou With or without you.

abba.jpg, 15kB
Písničky ABBY si v roce 2009 nemohly na krizi a nezájem. Jejich sekci nepřízeň vyhledávačů nezasáhla (na heslo "překlady písniček" najde Seznam sekci ABBA na prvním místě) a tak se i jednotlivé písničky těšily převelice velké návštěvnosti.
Třetí nejoblíbenější písničkou skupiny ABBA se díky 1 817 návštěvníkům stala písnička The winner takes it all a tak po loňské zlaté medaili získává letos bronzovou. Na druhé místo se s pomocí 1 867 návštěvníků vyšvihla písnička Dancing Queen. Po loňské stříbrné získává letos zlatou medaili za 2 394 přilákaných návštěvníků písnička Mamma Mia, které se navíc podařilo zvítězit v 11 měsících roku 2009. Třikrát hurá ABBĚ.

fotogalerie.jpg, 34kB
Třetí nejoblíbenější fotogalerií z vaší třetí nejoblíbenější sekce se díky jiskrným pohledům 602 návštěvníků stala fotogalerie... Smírčí kříže. Stříbrné ocenění vynesly oceňující pohledy 713 návštěvníků fotogalerii... Technické muzeum Tatry v Kopřivnici. A nejúspěšnější fotogalerií roku se díky 885 krásu hledajícím návštěvníkům stala fotogalerie... Krása stromů."
Na stupních vítězů obrázků se neumístil ani jediný z těch, které byly nejlepší loni. Třetímu místu vládne díky obdivujícím 542 návštěvníkům Pamětník staré Prahy. Romantické jméno přivedlo 658 návštěvníků na obrázek kytičky jménem Srdíčka alias Srdcovka a vyneslo mu tak stříbrnou medaili. Obrázkem roku 2009 se s počtem 1 043 návštěvníků stala kytička Hořčice rolní."

sporic.jpg, 52kB
Spořiče obrazovky se bohužel netěší příliš velikému zájmu návštěvníků. Bohužel také program AwStats sleduje jen návštěvnost první tisícovky souborů, do nichž se dostal jen jediný spořič. A tím byl se 167 stahujícími spořič Krása stromů.

reci.jpg, 27kB
Když se dívám na hvězdné výsledky článků ze sekce Tomášovy řeči, skoro se ptám sám sebe, proč se vlastně trápím s nějakými překlady. Stačí šikovný název a pár srdíček... a na světě jsou nejpopulárnější soubory Tomášova Internetu.
Na třetím místě se totiž umístil článek Obrázek srdce 2 na který se mrklo 2 710 návštěvníků. Na místě druhém se díky 8 708 návštěvníkům umístil článek Obrázek srdce. A nejčtenějším článkem sekce Tomášovy řeči a třetím nejúspěšnějším souborem vůbec se v roce 2009 díky úžasným 13 010 čtenářům stal článek Obrázek srdce 3."

vylet.jpg, 15kB
Sekce Vandrování leží zcela stranou vašeho zájmu a tak i návštěvnost tomu odpovídá. Je vidět, že vandrování lidem nic neříká. Hannah Montana nebo High school musical by pravděpodobně přitahovaly víc. Jen kdybych věděl, o koho a co vlastně jde. :o)
Třetím nejoblíbenějším výletem roku se s množstvím 391 výletníků stal zcela neerotický hrádek s erotickým jménem Šlapka. Na místě druhém se s 498 návštěvníky umístila nádherná Zřícenina kláštera Rosa Coeli. Místem roku 2009 se díky 701 návštěvníkům stává... Údolí Kamenice.


ostatni.jpg, 15kB
Výrazy roku
Program AwStats sleduje i výrazy, které vás přivádí na Tomášův Internet. Mezi deset nejčastějších v roce 2009 patřily... "překlady písní" (3 243 hledání), "překlad písní" (1 257 hledání), "ABBA" (1 111 hledání), "překlady písniček" (960 hledání), "preklady pisni" (540 hledání), "Tears in Heaven" (501 hledání), "Another brick in the wall lyrics" (443 hledání), "Midnight lady text" (415 hledání), "Perfect day lyrics" (413 hledání) a "With or without you" (407 hledání).

Vyhledávač roku
V pořadí vyhledávačů nastal pořádný šrumec. Po roční přestávce se třetím nejúspěšnějším vyhledávačem Tomášova Internetu znovu stal portál Centrum.cz, který našel Tomášův Internet 5 346krát a zasloužil si tak bronzovou medaili.
S držitelem stříbrného místa je potíž. Nějak se totiž sám se sebou nemůžu dohodnout, jestli se mám radovat, že vyhledávač Seznam.cz přivedl na mou stránku 52 306 nebo se na něj zlobit za tu zrádně vraženou dýku do zad (neboli za bezdůvodné odstranění úvodní stránky Překladů ze svého indexu) a za to, že letos přivedl o obrovských 117 561 návštěvníků méně, než loni. Ale co, půjde-li to takhle dál, může být ještě hůř a tak se budu radovat a místo pranýřování dám Seznamu zaslouženou stříbrnou medaili.
Zlatým vyhledávačem všech vyhledávačů se tak stal minule stříbrný Google, jenž Tomášův Internet nalezl 158 204krát a díky tomu získává zlatou medaili, posázenou střídavě smaragdy, safíry a rubíny. Sláva mu, že mé stránce tak přeje.

Operační systém roku
Třetí místo s podílem 0,8 % uživatelů získává operační systém Mac OS X. Stejného podílu, jen o něco většího množství zobrazených stránek a tudíž i druhého místa dosáhly různé distribuce operačního systému Linux, z nichž je nejoblíbenější s 0,3 % distribuce Ubuntu.
Operačním systémem roku se stává s drtivými 94 % uživatelů operační systém Windows, hlavně jeho verze Windows XP (73.4 % uživatelů), Windows Vista a Windows 7 (16.8 % uživatelů) a Windows 2000 (1.3 % uživatelů).

Internetový prohlížeč roku
Třetím nejoblíbenějším prohlížečem roku 2009 se stává se 7.5 % uživatelů internetový prohlížeč Opera. Místo stříbrné obsadil s 36.4 % uživatelů prohlížeč Firefox. Internetovým prohlížečem roku 2009 je se 48.7 % uživatelů prohlížeč Internet Explorer.

Tím naše povídání o úspěších a neúspěších končí. Na závěr bych si moc přál, aby byl rok 2010 pro mou stránku úspěšnější a aby se ho dočkala bohatší a žijící.

Napsal Tomáš dne 6. ledna 2010

Zpět na Tomášovy řeči

Vaše komentáře


Diskuse byla pro neúspěch ukončena.

Zpět na Tomášovy řeči