Ozdoba levé části hlavičky
Horní část menu Spodní část menu
Pozadí mezi menu
Socha z chrámu Tři Grácie v Lednicko-valtickém areálu
Konec menu

Obrázek, vložený sem kvůli kreténskému Internet Exploreru Tomášův Internet

Výroční zpráva Tomášova Internetu za rok 2010



Už od roku 2005 se spolu tady na počátku nového roku scházíme a vzpomínáme na všechno, co rok právě uplynulý dal a vzal. Je tomu tak i letos. A zatímco v roce 2008 se toho dělo tak málo, že jsem musel zvolit alespoň o to bombastičtější formu výroční zprávy a rok 2009 nestál ani za psaní... rok 2010 znamenal konec půstu a byl pro mou stránku rokem snů. Pojďme spolu vzpomenout, co všechno přinesl.

Co přinesl rok 2010


V roce 2010 přibyly do sekce Vandrování 3 nové výlety. Sekce Fotky a obrázky přibrala o dvě nové fotogalerie. Sekce Tomášovy řeči se radovala z 13ti nových článků. Radost měla tentokrát i sekce Spořiče obrazovky a to ze 3 spořičů. A sekce Překlady písní byla obohacena o 123 písniček.
Rok 2010 však mou stránku i ochudil a to o sekci Vyzváněcí tóny, která už díky své zastaralosti ztratila zcela smysl.
Ze všeho největší změnou byla ale kompletní změna vzhledu Tomášova Internetu - z jednoduchého modrého, který byl beze změny už od roku 2003, se změnila na vzhled úplně nový, připomínající anticko - klasicistní architekturu, jímž jsem si splnil svůj sen.
Kromě toho jsme spolu v průběhu roku oslavili rekord v počtu přeložených písniček za 1 den - 16 písniček, 3000. den existence Tomášova Internetu nebo jubilejní 1000. písničku v sekci Překlady písní.
Rok 2010 byl zkrátka jedním z nejpestřejších a nejbohatších roků mé stránky. Mám z toho velikánskou radost a přeju sám sobě i mé stránce, aby to tak bylo i letos.

Nejoblíbenější sekce


Tomášův Internet má 8 sekcí věnovaných nejrůznějším tématům. Z nich byla ze všech nejoblíbenější sekce Překlady písní, na jejíž úvodní stránku se podívalo 48 951 návštěvníků a tak zaslouženě získává zlatou medaili. Držitelem stříbrné medaile jsou také překlady - překlady písniček skvělé švédské skupiny ABBA, které zaujaly 9 953 návštěvníků. Bronzovou medaili si zasloužila sekce Fotky a obrázky za to, že potěšila oči 3 070 návštěvníků.

Nejnavštěvovanější soubory


Nejnavštěvovanějším souborem roku 2010 mé stránky je se 32 478 návštěvníky úvodní stránka sekce Překlady písní. Druhým nejnavštěvovanějším souborem je úvodní stránka sekce ABBA se 9 460 návštěvníky. A třetím nejnavštěvovanějším souborem je článek Obrázek srdce 3, na který se podívalo 8 338 návštěvníků.

Nejoblíbenější překlady


Hitem všech hitů roku 2010 se stala písnička With or without you od U2, na kterou se podívalo úctyhodných 6 125 návštěvníků, kteří ji tak zajistili obhajobu loňské zlaté medaile. Stříbrnou medaili pro sebe ukořistila švédská skupina Rednex s Wish you were here, která byla loni bronzová a která přivítala 4 857 návštěvníků. Ze druhého místa vystrčila písničku Tears in heaven od Erica Claptona, která však díky 4 753 návštěvníkům získala bronzovou medaili.

Nejoblíbenější písničky ABBY


Na místě prvním si tančí a výská radostí tančící královna Dancing Queen, která díky 1 081 ctitelům získala po loňské stříbrné zlatou medaili. Trošku se však i diví, protože není první sama - v boji o vítězství se zadařilo i písničce The winner takes it all, na kterou se podívalo úplně stejné množství návštěvníků a tak i ona získává zlatou medaili. Společnými silami vyhnaly z prvního místa písničku Mamma Mia, která jim zdárně dýchala na záda, nakonec se ale na ni podívalo 1 059 návštěvníků a to jí dalo na stříbrnou medaili. S bronzovou medailí na hrudi se spokojeně prsatí kocourajda Chiquitita a raduje se z 869 obdivovatelů, jimž se moc líbila.

Nejoblíbenější fotogalerie


Fotogalerie Krása stromů v měsíčních pořadích měnila místa jako ponožky, ale na stupních vítězů chyběla málokdy a tak se po zásluze stala nejoblíbenější fotogalerií roku. 881 návštěvníků jí přineslo zlatou medaili. Moje nejkrásnější a největší a nejpracnější (a bohužel ještě s dvaceti chybějícími popisky k obrázkům) fotogalerie Po romantických cestách z pekla do nebe se hned poté, co byla přenesena na Tomášův Internet, dočkala zasloužené pozornosti, za rok se na ni podívalo 684 návštěvníků a to jí přineslo stříbrnou medaili. A až nečekaně se v roce 2010 dařilo fotogalerii Kvítky barevný, které si natrhalo 668 návštěvníků a díky tomu získává bronzovou medaili.

Nejoblíbenější fotografie


Romantické jméno kvítku barevného Srdíčka alias Srdcovka zapůsobilo na 1 023 návštěvníků a to vyneslo téhle mohutné rostlině zlatou medaili. Její žlutou kolegyni jménem Hořčice rolní obdivovalo 989 hledačů a to znamenalo, že si oproti loňsku tyhle dvě rostliny prohodily místa. A díky 721 návštěvníkům obrázky z fotogalerie Kvítky barevný zkompletovaly hattrick, neboť tyto návštěvníky přilákala Pampeliška alias Smetánka lékařská, která tak získala bronzovou medaili.

Nejoblíbenější spořiče obrazovky


Spořiče obrazovky jsou spíš na chvostu vašeho zájmu, ale naštěstí i ty si pár návštěvníků našlo. Nejúspěšnějším byl u vás spořič Krása stromů, který si stáhlo 127 lidí. Na druhém místě se umístil spořič Severní Čechy, který vyzkoušelo 85 lidí. A bronzovou medaili získal nový spořič Český ráj, jejž si stáhlo 67 lidí.

Nejoblíbenější Tomášovy řeči


Nejúspěšnější články ze sekce Tomášovy řeči patří mezi nejúspěšnější soubory mé stránky vůbec. Bohužel to jsou články, kterých si cením mnohem méně než těch, jenž skončily na chvostu.
Zlatou medaili díky 8 338 romantickým návštěvníků získal článek Obrázek srdce 3. Na záda mu dýchal první díl stejného seriálu - Obrázek srdce, na který se podívalo 8 028 návštěvníků. Místo třetí však díky úžasným 2 501 návštěvníkům, kteří se na něj podívali prakticky v jediném měsíci, získal článek Volební program SPO Zemanovci.

Nejoblíbenější výlety


Sekce Vandrování není příliš rušnou sekcí a leckterý překlad má větší návštěvnost, než celá sekce. Přesto je pár takových, kteří ji mají rádi. Takových výletníků se 489 vydalo do krásného podjizerského Údolí Kamenice a pomohlo mu tak obhájit loňskou zlatou medaili. 470 se vás vydalo na výlet do výšin takřka nebeských - na krásný vrch korunovaný hradem Ralsko. A 302 milovníků gotiky a romantiky starých časů středověku přitáhla nádherná Zřícenina kláštera Rosa Coeli.

Následující odstavce už nebudou patřit nejoblíbenějšímu obsahu mé stránky, ale dalším informacím, které lze vyčíst ze statistik mé stránky.

Nejoblíbenější vyhledávače


Nebýt vyhledávače Google, byla by moje stránka jen zaprášeným a zapavučinovaným koutem Internetu, kam by návštěvník zabloudil leda tak náhodou. Google totiž nalezl mou stránku 245 315krát a přivedl na mou stránku 81,2% všech návštěvníků. Stříbrné místo obsadil vyhledávač Seznam, který přivedl na mou stránku 46 277 návštěvníků, což je 15,3% všech návštěvníků. A bronzovou medaili si zasloužilo Centrum.cz, které našlo mou stránku 5 697x, což znamená, že přivedlo na Tomášův Internet 1,8% návštěvníků.

Nejoblíbenější operační systémy


Nejoblíbenější skupinou operačních systémů jsou a asi ještě dlouho budou různé verze operačního systému Windows, které používá přesvědčivých 95,2% návštěvníků mé stránky. Nejoblíbenější jsou Windows XP, které používá 62,8% návštěvníků, Windows Vista (16,9%) a Windows 7 (8,3%).
Druhou nejoblíbenější skupinou operačních systémů jsou různé verze operačního systému Linux, které používá 1,1% mých návštěvníků. Nejoblíbenější ze známých verzí je verze Ubuntu (0,4%), SUSe a Mandriva.
Na třetím místě se umístily různé verze operačního systému Macintosh, který používá 0,9% mých návštěvníků a to v drtivě většině verzi MacOS X.
Z ostatních operačních systémů je oblíbený operační systém mobilních telefonů Symbian. Lidé používají i operační systémy skupiny BSD - OpenBSD a FreeBSD. Někdy se lidé dívají i z herních zařízení Sony PlayStation a Nintendo Wii. Největším překvapením ale pro mě je, že se někdo podíval na mou stránku i z počítače Commodore 64 nebo ze systému OS/2.

Nejoblíbenější prohlížeče


Ač tomu letošní výsledky příliš neodpovídají, souboj programů pro prohlížení internetových stránek o vaši přízeň je zajímavější, než by se mohlo zdát.
První místo totiž slavně obhájil Microsoft Internet Explorer, který používá 40,1% návštěvníků Tomášova Internetu. Nejoblíbenější jsou verze 8.0 (23,3%), 7.0 (10,3%) a 6.0 (6,3%). Rozsah používaných verzí je ale vellký - od verze 2.0 až po verzi 999.1, kterou asi používají nějací cestovatelé z daleké budoucnosti.
Na druhé místo se prokousal prohlížeč Firefox, na který nedá dopustit 38,4% mých návštěvníků a to hlavně na verzi 3.6.3 (6,1%), 3.5.7 (3,6%) a 3.6.8 (2,9%). Rozsah verzí je však obrovský - od prastaré verze 0.8.0 po verzi dalších cestovatelů časem 42, dokazující, že i Firefox čeká dlouhá budoucnost. :o)
Bronzovou medailí bude dekorován můj nejoblíbenější prohlížeč Opera, kterou má stejně rádo jako já 8,4% mých návštěvníků a to ve verzi 9.80 (3,3%) a 9,64 (0,2%). Rozsah verzí je od verze 7.11 po verzi 10.0.
Pořadí se tedy stále nezměnilo už od výroční zprávy z roku 2006. Ale i bez jasnovideckých schopností vám můžu slíbit, že to bude nejspíš naposledy. V prosincovém pořadí už totiž bylo všechno jinak. Ohnivá lištička (nebo panda červená - oběma způsoby lze přeložit jméno Firefox) totiž tak dlouho kousala a hrabala, až Internet Explorer podhrabala, ten se zřítil na druhé místo a ona si teď nad ním spokojeně vrtí ocáskem. Znak prohlížeče Google Chrome sice zuby nemá, ale ukusovat si z koláče mých návštěvníků umí přímo excelentně a neustále stoupá vzhůru. Čekají nás zajímavé časy.
Z ostatních zúčastněných v souboji jmenujme Gooogle Chrome (5,3%), příjemný prohlížeč pro MacOS i Windows Safari (5%), Mozilla (1,9%) a povícero dalších.

Nejoblíbenější výrazy


Lidé zabloudí na mou stránku většinou tak, že zadají do vyhledávače dotaz a mezi výsledky se jim objeví moje stránka. Nejčastěji se daří mou stránku objevit po zadání výrazu "překlady písní" (2 126 hledání), "november rain preklad" (1 034 hledání), "abba" (999 hledání), "another brick in the wall lyrics" (937 hledání), "wish you were here překlad" (873 hledání), "překlady písniček" (869 hledání), "překlad písní" (855 hledání), "wish you were here preklad" (841 hledání), "whitney houston i will always love you preklad" (791 hledání), "bryan adams everything i do i do it for you preklad" (775 hledání)... a mnoho dalších, celkem 206 027 různých slovních spojení.

Ostatní statistiky roku 2010


V roce 2010 se na Tomášův Internet podívalo přibližně 230 273 unikátních návštěvníků, někteří se však několikrát vrátili a tak návštěv bylo celkem 333 764. To je druhá nejvyšší roční návštěvnost v historii Tomášova Internetu. Zobrazili jste celkem 569 167 stránek a stáhli si 57,46 GB dat. Měsíce s největší návštěvností byly květen (32 956 návštěv), prosinec (32 115 návštěv) a březen (28 657 návštěv.) Průměrná návštěva mé stránky trvá 136 sekund.
Nejvíce návštěvníků bylo z České republiky (409 806 zobrazených stránek), Slovenské republiky (106 976 stránek) a Spojených států (19 388 stránek).

Co se chystá v roce 2011


Svoje plány z Výroční zprávy za rok 2008 - tedy vlastně z Galavečera hvězd - jsem si splnil až letos a tak je načase spřádat další, ať mám příští rok co dělat. :o) Chystám se dál obohacovat sekci Překlady písní a překládat pro vás na přání, ale dal jsem si také předsevzetí, že se pustím do pořádné opravy překladů v sekci ABBA, protože ty pamatují mé začátky a tak to potřebují jako sůl. Rád bych pokračoval ve tvorbě seriálu fotogalerií Krása architektury - od rozpracované fotogalerie Tajemná doba románská přes další architektonické styly. Rád bych zahájil nový seriál v sekci Tomášovy řeči, nazvaný Fascinující marketing, v němž se budou recenzovat různé zajímavé i odpudivé marketingové fígle. Prozatím mám naplánované díly "Reklama na webu téměř zadarmo", "Televizní vysílání jako nástroj podpory účinků reklamy" a "Nepřirozený ideál krásy". Mělo by jich však být mnohem více. A pak si také pohazuju v hlavě s novou sekcí "Galerie grafických prvků", která bude mít podsekce "Webdesign", "Obrázky na pozadí", "Tapety" nebo "Ikonky". To ale asi bude běh na dlouhou trať. Mým posledním nápadem je myšlenka obnovit sekci Vyzváněcí tóny, v níž by byly různé mnou namluvené nebo nahrané mp3 soubory pro použití v mobilním telefonu.
Kdyby se mi to podařilo, byl by i rok 2011 pro mou stránku úžasný. Ale kdo ví, co bude. Držte palce mně i mé stránce.

Napsal Tomáš dne 11. ledna 2010

Zpět na Tomášovy řeči